| PROGRAME DE DOCTORAT | HOME |

In cei 100 de ani de existenta a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, programele doctorale s-au bucurat intotdeauna de aprecieri deosebite, datorita faptului ca sunt o forma superioara a studiilor universitare, finalitatea acestora constând in dezvoltarea cunoasterii prin cercetare stiintifica originala a unui domeniu de specialitate riguros delimitat.

Scoala doctorala de Finante este una de elita a Academiei de Studii Economice din Bucuresti si a invatamântului universitar românesc. Ea reuneste cei mai buni specialisti in domeniu, atât profesori conducator de doctorat cât si doctoranzi.

De-a lungul timpului, in domeniul Finante, s-au afirmat numerosi conducatori de doctorat si doctoranzi cu nume de rezonanta in mediul academic românesc. Multi dintre acestia au ocupat sau ocupa functii importante in cadrul administratiei publice centrale sau in cadrul organismelor de conducere a societatilor private. 

Dupa 1990, in cadrul Scolii doctorale de Finante au activat urmatorii conducatori de doctorat:

Departament FinanteDepartament Moneda si Banci
Prof.univ.dr. Nicolae AntoniuProf.univ.dr. Moisa Altar
Prof.univ.dr. Daniel ArmeanuProf.univ.dr. Gabriela Anghelache
Prof.univ.dr. Dumitru BadeaProf.univ.dr. Paul Bran
Prof.univ.dr. Florian BerceaProf.univ.dr. Nicolae Dardac
Prof.univ.dr.doc. Gheorghe D. BistriceanuProf.univ.dr. Nicolae Danila
Prof.univ.dr. Iulian Viorel BrasoveanuProf.univ.dr. Vasile Dedu
Prof.univ.dr. Petre BrezeanuProf.univ.dr. Ionut Dumitru
Prof.univ.dr. Victor DragotaProf.univ.dr. Florin Georgescu
Prof.univ.dr. Dalina DumitrescuAcademician prof.univ.dr. Constantin Ionete
Prof.univ.dr. Vasile IlieProf.univ.dr. Ciprian Necula
Prof.univ.dr. Tatiana MosteanuProf.univ.dr. Bogdan Negrea  
Prof.univ.dr. Emil Negrea
Prof.univ.dr. Ion Stancu
Prof.univ.dr. Radu Stroe
Prof.univ.dr. Constantin Topciu
Academician prof.univ.dr. Iulian Vacarel
Prof.univ.dr. Georgeta Vintila

Lista completa a conducatorilor de doctorat aflati in activitate se gaseste la adresa http://doctorat.ase.ro/finante.

Incepând cu anul 1994, au aparut preocupari pentru institutionalizarea doctoratului  in cadrul Scolii doctorale, devenita forma oficiala la nivel de universitate, iar apoi organizata pe fiecare facultate in parte. Scoala doctorala asigura o pregatire de inalt nivel stiintific, dovada reprezentând-o rezultatele cercetarii concretizate in articole publicate in importante reviste internationale, dar si tezele de doctorat ce s-au sustinut sub egida acesteia.

Temele de doctorat sunt incitante, de actualitate si acopera arii diversificate: finante publice, macroeconomie financiara si monetara, finantele corporatiste, piete de capital, sistem monetar, asigurari si reasigurari.   

Obiectivul general al Scolii doctorale de Finante este acela de a asigura cadrul institutional necesar formarii competentelor doctoranzilor pentru o cariera durabila in cercetarea economica din domeniul Finante

Obiective specifice: un nivel calitativ ridicat al cercetarii, promovarea interdisciplinaritatii, furnizarea celor mai buni specialisti si a celor mai bune solutii catre economia reala si catre mediul universitar si de cercetare românesc si international, cresterea relevantei cercetarii doctorale in domeniul Finante. 

 

Scoala doctorala de Finante isi propune si consolidarea colaborarii dintre universitati, centre de cercetare si mediul economic si social. Scoala doctorala de Finante are relatii foarte bune cu toate universitatile si centrele de cercetare de prestigiu din tara si colaboreaza in prezent cu numeroase universitati din strainatate (Franta, Anglia, Elvetia, Germania, Olanda, Statele Unite ale Americii, Italia, Belgia, Cipru, s.a). 

In cadrul Scolii doctorale se organizeaza periodic seminarii stiintifice, ateliere tematice, workshop-uri, conferinte. Sunt promovate proiectele de cercetare, iar in cadrul acestora exista pozitii deschise pentru tinerii doctoranzi.

Academia de Studii Economice depune, ori de câte ori are aceasta oportunitate, cereri de finantare pentru proiecte europene, care vin in ajutorul doctoranzilor aflati in stagiu. 

Doctoranzii Scolii de Finante aspira asadar spre o cariera universitara si/sau de cercetare de succes, spre pozitii de top in cadrul administratiei publice sau firmelor private, atât in tara cât si in strainatate.

Viitorii doctoranzi au toate motivele sa candideze pentru obtinerea unei pozitii in cadrul Scolii doctorale de Finante. Ii asteptam cu drag!

Informatii privind organizarea si functionarea sistemului de doctorat in Academia de Studii Economice din Bucuresti se regasesc pe site-ul http://doctorat.ase.ro