| COLECŢIA DE WORKING PAPERS | HOME |

Colectia de working papers ABC-ul LUMII FINANCIARE cuprinde lucrari ale studentilor Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori.

Aceasta colectie cu aparitie anuala asigura diseminarea rezultatelor cercetarii intreprinse de studenti sub coordonarea cadrelor didactice ale celor doua departamente ale facultatii (Departamentul de Finante; Departamentul Moneda si Banci).

Toate drepturile asupra lucrarilor acestei colectii sunt rezervate in exclusivitate studentilor ce au calitatea de autori. Ca urmare, lucrarile trebuie sa fie citate în mod corespunzator potrivit bunelor practici internationale.

Constatarile, interpretarile, punctele de vedere şi concluziile exprimate in fiecare lucrare din aceasta colectie apartin in intregime autorului/ilor. Acestea nu reprezinta punctul de vedere al cadrelor didactice coordonatoare sau al Facultatii de Finante, Asiguraări, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Autorul/ii isi asuma intreaga responsabilitate pentru ideile exprimate, pentru originalitatea materialului si pentru sursele bibliografice mentionate.

  • Primul numar contine lucrarile studentilor prezentate la Sesiunea Stiintifica ABC-ul LUMII FINANCIARE care s-a desfasurat in aprilie 2013 si a avut in vedere urmatoarele arii de interes: Finante corporative si investitii intr-un mediu concurential; Fiscalitatea si politicile fiscal-bugetare in timpul crizei; Sistemul financiar-bancar si piata de capital.

Incepand cu editia din 2018, revista este indexata in baza de date internationale CEEOL  (CEEOL – Journal Detail).

Site-ul Colectiei de working papers ABC-ul LUMII FINANCIARE poate fi consultat aici.