Olimpiada nationala a studentilor economisti

2019

 PREMII ACORDATE ONEF 2019 - Sectiunea Licenta

MARELE PREMIU: Grecu Robert-Adrian; Neacsu Andrei-Costin; Negulescu Cristian-Petrut; Popescu Alexandru-Ioan; Uzum Leonard-Dan -  Facultatea de Finante, Asigurari, Banci ?i Burse de Valori, program de studii universitare de licenta, an III
Tema: Curba Laffer: Studiu comportamental comparativ în tarile Uniunii Europene
Imagini eveniment... 

 

 PREMII ACORDATE ONEF 2019 - Sectiunea Masterat

MARELE PREMIU: Plesa Georgiana - Facultatea de Finante, Asigurari, Banci ?i Burse de Valori, program de studii universitare de masterat CEFIN, an I
Tema: Mecanismul de transmisie a politicii monetare. Analiza comparativa România – Polonia
MENTIUNE: Ivascu Codrut-Florin - Facultatea de Finante, Asigurari, Banci ?i Burse de Valori, program de studii universitare de masterat CEFIN, an II
Tema: Estimarea Value at Risk în cazul distribu?iilor non-gaussinee
Imagini eveniment...

Olimpiada Nationala a Economistilor in Formare (ONEF) se va desfasura, conform deciziei Consiliului Academic AFER, intre 9 si 11 mai 2019.

 Facultatile gazda:
Facultatea de Facultatea de Administratie si Afaceri, Universitatea din Bucuresti; coordonatorul comitetului de organizare la nivelul facultatii: domnul decan prof. univ. dr. Razvan PAPUC (razvanmihail.papuc@gmail.com).
Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad; coordonatorul comitetului de organizare la nivelul facultatii: domnul decan lect. univ. dr. Grigorie SANDA (sandaksg@yahoo.com).

 Potrivit Regulamentului (puteti consulta documentul in attach), Olimpiada se organizeaza si se desfasoara in doua faze: locala si nationala.
(1) Faza locala consta in selectia lucrarilor la nivelul fiecarei facultati membre AFER, cu aplicarea criteriilor de evaluare stabilite prin regulament.
(2) Faza nationala a Olimpiadei, partea reprezentand Competitia de comunicari stiintifice, cu durata de 3 zile.

 

Competitia se organizeaza pe 2 sectiuni distincte (licenta respectiv masterat), in functie de nivelul de pregatire universitara al studentilor. In functie de diversitatea tematicii si a numarului de lucrari / comunicari inscrise, in cadrul celor doua sectiuni ale Olimpiadei se vor putea organiza subsectiuni distincte, cu respectarea nivelului de pregatire a studentilor: licenta, respectiv masterat, si a unui numar minim de lucrari/subsectiune (cel putin 15).

Facultatile pot inscrie la faza nationala a competitiei, intr-o sectiune de comunicari, 3 lucrari / comunicari pentru fiecare nivel al studiilor universitare (licenta, respectiv master), care au fost selectionate in faza locala, in baza criteriilor de evaluare prevazute de Regulament. O lucrare / comunicare poate avea mai multi studenti autori. La faza nationala a competitiei vor participa studentii autori ai comunicarilor / lucrarilor.

Faza nationala a competitiei se desfasoara sub forma concursului de comunicari ?tiintifice  sustinute public in fata juriului, dupa ce continutul acestora (lucrarilor) a fost evaluat in prealabil, conform criteriilor stabilite de Regulament.

 Pentru a asigura conditii optime de reusita a competitiei, s-au stabilit urmatoarele etape premergatoare, in succesiunea lor pe cele doua faze, locala si nationala

REGULAMENT privind organizarea competitiei stiintifice a studentilor ”OLIMPIADA NATIONALA A ECONOMISTILOR IN FORMARE” (ONEF) - valabil incepand cu 22.02.2019 
Comitetul stiintific al fazei locale
Comitetul de organizare al fazei locale 
Rezultatele fazei locale 

  

 Sectiunea de licenta a Olimpiadei Nationale a Economistilor in Formare (ONEF) 2019:
1. modificarea perioadei de desfasurare a Olimpiadei Nationale a Economistilor in Formare (ONEF) 2019 sectiunea de licenta, in perioada 12-14 mai 2019, cel mai probabil intr-una din statiunile de pe Valea Prahovei. 
(Observatie: sectiunea masterat va avea loc in continuare in perioada 9 - 11 mai 2019, fiind organizata de catre Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad).
2. Inscrierea titlurilor lucrarilor in competitia nationala si transmiterea electronica a lucrarilor catre facultatea organizatoare a fazei nationale sa se extinda pana luni, 22 aprilie 2019.

  

2018

Editia din acest an a Olimpiadei Nationale a Economistilor in Formare (ONEF) este organizata de Academia de Studii Economice din Bucuresti, in cadrul manifestarilor prilejuite de cea de-a 105-a aniversare.

Facultatile gazda:

- sectiunea licenta - Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului; coordonatorul comitetului de organizare la nivelul facultatii: doamna Prodecan prof. univ. dr. Simona Patarlageanu (rpatarlageanu@eam.ase.ro).
- sectiunea masterat - Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, coordonatorul comitetului de organizare la nivelul facultatii: doamna Decan conf. univ. dr. Ionela Costica (ionela.costica@fin.ase.ro).

 Perioada de desfasurare: 28 - 30 iunie 2018.

Potrivit Regulamentului (http://afer.org.ro/uploads/regulament-olimpiada-onef-2017.pdf), Olimpiada se organizeaza si se desfasoara in doua faze: locala si nationala.

(1) Faza locala consta in selectia lucrarilor la nivelul fiecarei facultati membre AFER, cu aplicarea criteriilor de evaluare stabilite prin regulament.
(2) Faza nationala a Olimpiadei, partea reprezentand Competitia de comunicari stiintifice, cu durata de 3 zile.

Dupa cum stiti, incepand de anul trecut competitia se organizeaza pe 2 sectiuni distincte (licenta respectiv masterat), in functie de nivelul de pregatire universitara al studentilor. In functie de diversitatea tematicii si a numarului de lucrari/comunicari inscrise, in cadrul celor doua sectiuni ale Olimpiadei se vor putea organiza subsectiuni distincte, cu respectarea nivelului de pregatire a studentilor: licenta, respectiv masterat, si a unui numar minim de lucrari/subsectiune (cel putin 15).

Facultatile sunt invitate sa inscrie la faza nationala a competitiei, intr-o sectiune de comunicari, 2 lucrari/comunicari pentru fiecare nivel al studiilor universitare (licenta, respectiv master), care au fost selectionate in faza locala, in baza criteriilor de evaluare prevazute de Regulament. O lucrare/comunicare poate avea mai multi studenti autori.

La faza nationala a competitiei vor participa studentii autori ai comunicarilor/lucrarilor.

Faza nationala a competitiei se desfasoara sub forma concursului de comunicari ?tiintifice  sustinute public in fata juriului, dupa ce continutul acestora (lucrarilor) a fost evaluat in prealabil, conform criteriilor stabilite de Regulament.

REGULAMENT privind organizarea competitiei stiintifice a studentilor ”OLIMPIADA NATIONALA A ECONOMISTILOR ÎN FORMARE” (ONEF)

Calendarul olimpiadei

Propuneri teme de cercetare pentru lucrarile stiintifice primite de la reprezentanti ai mediului de afaceri

Conditii de tehnoredactare

  

2017

PREMII ACORDATE
 Costache Bianca (Marele premiu). Diploma...

 Comitetul stiintific al fazei locale 

 Comitetul de organizare a fazei locale 

 Rezultatele fazei locale 
 
REGULAMENT privind organizarea competitiei stiintifice a studentilor ”OLIMPIADA NATIONALA A ECONOMISTILOR ÎN FORMARE” (ONEF)

Calendarul evenimentelor dupa derularea fazei locale

Evaluarea lucrarilor

Distinctii

Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, va organiza faza nationala a Olimpiadei Nationale a Economistilor in Formare, in perioada 28 - 30 iunie 2017, astfel:

  • 28 iunie primirea participantilor 
  • 29 iunie desfasurarea Olimpiadei 
  • 30 iunie premierea si inchiderea evenimentului. 

Facultatea asigura cazarea si masa studentilor pe parcursul celor doua zile ale competitiei.

  

2015Premii acordate:
NOVISCHI Iulian (Marele premiu Victor Slavescu)
CRETU Andrei Florin (Premiu pentru Originalitatea Demersului de Cercetare)
STAVRE GAbriel (Premiu pentru Creativitate)

 Invitatie la Olimpiada Nationala a Studentilor Economisti Sectiunea "FINANTE SI INSTITUTII FINACIARE" - 29-30 mai 2015 Bucuresti

 Comitetul de organizare a fazei locale a Olimpiadei Nationale a Studentilor Economisti Sectiunea "FINANTE SI INSTITUTII FINACIARE" - 29-30 mai 2015 Bucuresti

 Comitetul stiintific  al fazei locale

 Calendarul fazei locale a Olimpiadei Nationale a Studentilor Economisti Sectiunea "FINANTE SI INSTITUTII FINACIARE" - 29-30 mai 2015 Bucuresti

 Calendarul evenimentelor dupa desfasurarea fazei locale a Olimpiadei Nationale a Studentilor Economisti Sectiunea "FINANTE SI INSTITUTII FINACIARE" - 29-30 mai 2015 Bucuresti

 Regulament privind organizarea Olimpiadei Nationale

 Conditii de tehnoredactare privind lucrarile inscrise la Olimpiada Nationala

 Criterii de evaluare a lucrarilor inscrise la Olimpiada Nationala

  

2014

 Olimpiada Nationala  a Studentilor Economisti Sectiunea "ADMINISTRAREA AFACERILOR" - Mai, 2014 Cluj Napoca

 Comisii de jurizare

 Lucrarile inscrise la Olimpiada Nationala a Studentilor Economisti sectiunea Administrarea afacerilor mici si mijlocii ?i Antreprenoriat economic - Cluj Napoca, 9-10 mai 2014

 Rezultate finale

  

2013

 Olimpiada Nationala  a Studentilor Economisti Sectiunea "Finante si institutii financiare" - Mai, 2013 Suceava

 Graficul activitatilor

 Conditii de tehnoredactare

 Lucrarile inscrise la Olimpiada Nationala a Studentilor Economisti sectiunea "Finante si institutii financiare", Suceava, 17-18 mai 2013

 Programul de desfasurare

 Rezultate olimpiada finante si institutii financiare: subsectiunea licenta

 Rezultate olimpiada finante si institutii financiare: subsectiunea master

 Rezultatele studentilor Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori participanti la OLIMPIADA NATIONALA A STUDENTILOR ECONOMISTI - editia a VIII a - Sectiunea   FINANTE SI INSTITUTII FINANCIARE, Suceava, 17 - 18 mai 2013

 Galerie foto